sâmbătă, 3 aprilie 2010

A murit creatorul primului PC!

ed-roberts[1] Henry Edward Roberts, omul care în 1975 a conceput primul PC comercial (MITS Altair 8800), a decedat ieri la vârsta de 68 de ani. Vestea am aflat-o de pe blogul lui Bill Gates care, alături de Paul Allen (celălalt co-fondaaltair-8800-computer[1]tor Microsoft), a mulţumit şi şi-a arătat aprecierea pentru acest adevărat pionier al tehnologiei.

Pe această cale, îi mulţumim şi noi lui Ed Roberts pentru invenţia fără de care poate acum nu am fi putut redacta această ştire de pe calculator ci la maşina de scris.

Computerul Altair 8800 era înzestrat cu un procesor Intel 8080 ce funcţiona la o frecvenţă de 2 MHz şi putea executa până la 500.000 de instrucţiuni / secundă. Altair 8800 se comercializa în versiune kit ce putea fi apoi personalizată cu plăci de extensie, interfeţe seriale şi paralele şi diferite module de memorie RAM (statice şi dinamice, între 1K şi 4K). Din dotarea calculatorului mai făcea parte o unitate Floppy-disk de 8 inch. Limbajul de programare folosit era Altair BASIC.

Niciun comentariu: