joi, 1 aprilie 2010

Colin McRae DiRT 2

În acest joc avem: grafica de top, meniuri de top, trasee de top si... masini de top. Cum ramane cu gameplay-ul, fizica si damage model-ul? Cele trei sunt interconectate in Colin McRae DiRT 2. Controlul jocului prin tastatucolin_mcrae_dirt_2 ra (situatia cu care se vor intalni majoritatea romanilor) este uneori deosebit de sensibil, alteori nu raspunde la comenzi si dureaza putin sa te obisnuiesti cu el.

Cu volan, pedale si force feedback lucrurile se schimba radical (nu am testat astfel DiRT 2, insa așa zic cunoscătorii). Virajele, obstacolele, pana si un simplu parapet demonstreaza ca cei de la Codemasters au implementat solid legile fizicii in joc. Masinile se dezmembreaza poate un pic cam exagerat. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa ajung cu masina acordeon la linia de finis, fara faruri, fara parbriz. Poate cele mai spectaculoase sunt rasturnarile la viteze mari - este o experienta fenomenala, atunci cand joci din perspectiva pilotului!

Tot acest ansamblu incredibil al jocului este completat de sunet, care, pentru urechea omului normal, este fara cusur. Sa va dau un exemplu: pe traseele cu grohotis, auzi in masina cum pietricelele aruncate de pneuri lovesc IN SPATE (daca aveti sistem surround), in aripa, dar daca resusesti sa spargi luneta sau unul dintre geamurile laterale, intensitatea si directia sunetului se vor schimba in consecinta. Masina scartaie din toate suruburile, copilotul tipa disperat daca te izbesti, impactul cu adversarii aduce scrasnete de tabla indoita si pocnituri de sticla sparta (alaturi de cate o amenintare ca va trebui sa platesti reparatiile).

Per total, Colin McRae DiRT 2 este categoric adevaratul SIMULATOR AUTO al lui 2009. Desi nu ofera nimic destinat pasionatilor de curse in oras sau pe autostrada, putine jocuri sunt capabile sa redea atat de bine tensiunea unei curse prin noroaie, pe timp de noapte, in spatii inguste. Adrenalina pura domina fiecare kilometru parcurs in DiRT 2... singurele lucruri care mai lipsesesc sunt gustul prafului si mirosul de benzina… chibritul lipsește și el!

Și nu e păcăleală!

UPDATE!

Cerințe minime:
OS: Microsoft Windows XP, Vista or Windows 7
Processor: Intel Pentium 4 3.0Ghz, AMD Athlon 64 3400+
Memory: 1GB (2GB for Windows Vista)
HD Space: 10GB
Video Card: ATI Radeon X1500, NVIDIA GeForce 6800

Niciun comentariu: