miercuri, 3 februarie 2010

“Cartea mai are valoare la Cornu”

Deşi este o biblioteca de comună, casa cărţilor din Cornu are 21.000 de volume, ce acoperă aproape toate domeniile, și este des frecventată de cititori.

Biblioteca din Cornu nu este ocolită de oamenii din comună, ba din contră, frecvența cu care i se trece pragul demonstrează faptul că este o instituție importantă pentru comunitatea locală. În primele zile ale anului 2010, conform datelor statistice, au fost încheiate nu mai puțin de 125 de abonamente. „Eu spun că este foarte bine. Sunt foarte mulţi cititori, care au nevoie de cărţi şi aici este singura casă, ca să spun aşa, unde au posibilitatea să găsească cărţile pe care nu le au în biblioteca personală. Pragul instituției este trecut şi de tineri, şi de oameni mai în vârstă, vin şi copii şi studenţi”, a declarat bibliotecara  Graţiela Cârciu.
Pe lângă serviciile pe care le oferă, biblioteca este şi un spaţiu în care sunt puse în scenă piese de teatru, unde au loc activităţi culturale realizate de copiii și cadrele didactice din comună. „Cartea are căutare şi ea este, pentru om, o deschidere către viitor”, a concluzionat Graţiela Cârciu.

1 2
3
4

Text preluat din www.zvp.ro

Niciun comentariu: