duminică, 28 aprilie 2013

Web Is Yours - o platforma de marketing afiliat din România

Ca să înțelegem despre ce se vorbește în această postare trebuie să vedem ce înseamnă marketing afiliat!

imageMarketingul afiliat este o forma de Online Marketing care se bazează exclusiv pe un model CPA, adică Cost Per Action. În marketingul afiliat, un comerciant  numit de cele mai multe ori advertiser răsplătește unul sau mai mulți afiliați (publisher) pentru fiecare acțiune efectuată pe site-ul sau (unde acțiune este o vânzare, lead, etc.). Astfel, marketingul afiliat se mai găsește denumit ca marketing bazat pe performanta, întrucât el nu include în niciun fel acțiuni de genul CPC (COST PER CLICK, costul total pe care comerciantul îl plătește pentru un clic), CPM (COST PER THOUSAND, costul total pe care îl plătește comerciantul pentru a afișarea unui banner de 1000 de ori).image

Platforma de afiliere Web Is Yours dă posibilitatea Comercianților s-ă deruleze campanii de marketing afiliat prin intermediul Afiliaților WIY. Operatorul asigură platforma tehnică necesară pentru crearea, administrarea și monitorizarea performantelor campaniilor atât de către Comercianți, cât și de Afiliați și asigură serviciul de calcul, facturare, încasare și plată a comisioanelor datorate de Comercianți Afiliaților. Campaniile constau în afișarea de către Afiliați a instrumentelor de promovare ale Comercianților (bannere, link-uri text, widget-uri etc.) și recompensarea acestora direct proporțional cu numărul sau valoarea acțiunilor (lead-uri sau vânzări) realizate de către vizitatorii trimiși de Afiliați pe site-urile Comercianților, în cadrul unei perioade de timp (diferita de la o campanie la alta), numita perioada de recurență. Comisioanele sunt înregistrate in cadrul platformei WIY prin intermediul unui cod specific integrat în site-ul advertiserului, în pagina de confirmare a comenzii/de finalizare a acțiunii. Fiecare comerciant primește pe platforma un ID unic la înregistrare (accountid). La fel fiecare campanie este unică și este identificata prinr-un ID. Un comision are ca parametri ID-ul campaniei și ID-ul afiliatului astfel încât el să poată fi corect distribuit afiliatului X din campania Y. Din acest motiv, fiecare campanie are codul sau personalizat, care va fi integrat în site-ul comerciantului. Codul propriu generat de sistem trebuie integrat în pagina de confirmare a comenzii (așa numita „Thank you” page) deoarece doar atunci când utilizatorul ajunge în acea pagină, comanda realizata de el se considera a fi finalizata. WIY ia în considerare și comisionează doar acțiunile finalizate cu succes de către utilizatorii direcționați de afiliați pe site-urile advertiserilor.

Cum functioneaza tracking-ul in cadrul platfomei WIY
  1. Comerciantul seteaza o campanie si instrumentele de promovare dorite, integreaza doul de tracking pe site-ul/magazinul propriu.
  2. Afiliatii preiau instrumentele de promovare dorite si le posteaza pe site-urile proprii
  3. Vizitatori de pe site-urile afiliatilor dau click pe materialele postate si ajunge pe site-ul comerciantului.
  4. Codul de tracking trimite o cerere catre server care raspunde vizitatorului. In urma acestui raspunsul ID-ul vizitatorului este salvat ca cookie.
  5. Platforma WIY procezeaza click-ul si ii asociaza id-ului vizitatorului niste date suplimentare (id afiliat, id banner).
  6. Cand vizitatorul realizeaza actiunea ceruta (cumparare/lead), chiar si dupa cateva zile, atat timp cat se afla in perioada de recurenta, codul de tracking verifica datele din cookies. Daca a fost gasit un afiliat asignat, tranzactie se inregistreaza in sistemul WIY si se genereaza un comision automat cu statusul „in asteptare” afiliatulu

Câteva din beneficiile tale ca si afiliat WIY sunt: Monetizare rapida a traficului, acces la imagezeci de campanii, auport pentru optimizarea veniturilor, plăți rapide și sigure, suport rapid și eficient, promovezi branduri cunoscute din România, statistici în timp real și acces la resurse și workshopuri.

O resursă importantă o constituie și Blogul Web Is Yours. Aici poți afla multe despre noi campanii, idei despre promovarea prin bloguri, etc.

Niciun comentariu: