duminică, 4 decembrie 2011

Apollo 18 – între conspirație și documentar…

CaptureNoul film "Apollo 18 - The Secret Mission" este un film complet, realist si terifiant despre o presupusa "misiune secreta Apollo 18 pe Luna". Filmul, regizat de Gonzalo Lopez-Gallego, prezentat publicului larg din 22 aprilie 2011, ridica întrebarea: "De ce nu ne-am întors pe Luna?", după misiunea Apollo 17, scrie Daily Galaxy.


Documentarul prezintă imagini ce ar fi fost ascunse pana acum publicului larg si avansează ideea descoperirii vieții extraterestre inteligente pe Luna. Producătorii speculează idea ca, la un an după misiunea Apollo 17, in decembrie 1973, doi astronauți americani au fost trimiși intr-o misiune secreta pe Luna, finanțata de către Departamentul de Apărare al SUA. Se presupune ca astronauții americani ar fi capturat ceva in aceasta misiune, însa descoperirea lor i-a convins pe oameni sa nu mai pună niciodată piciorul pe Luna.

NASA neaga autenticitatea așa-ziselor imagini de arhiva cu cei doi astronauți care ar fi constituit echipajul navei spațiale trimise in anul 1973 in misiunea Apollo 18, însa destule voci susțin ca acest zbor spațial, despre care Guvernul afirma ca nu ar fi avut loc, explica adevăratul motiv pentru care oamenii nu au mai calcat niciodată pe Luna din anii '70 si pana in prezent. Fie ca este vorba despre o mușamalizare guvernamentala, fie ca imaginile filmate in stil documentar sunt false si au fost elaborate in studioul cinematografic, cei doi astronauți se confrunta cu o specie agresiva si periculoasa de alieni, care au intenția clara de a-i ucide si care provoacă diverse defecțiuni aparaturii de la bordul navetei, zădărnicind planurile oamenilor de a se întoarce pe Terra.

De ce mi-a plăcut acest film? Păi…

- de ce nu au mai fost misiuni spațiale cu obiectiv Luna? În mod firesc, având în vedere evoluția tehnologiei, aceste misiuni a fi continuat, nu? Oare de ce s-au oprit aceste misiuni in anii 70? În lipsă de răspunsuri, cel dat de film e plauzibil!

- de ce NASA și-a dat acordul să se folosească în film însemnele oficiale? Agenţia Spaţială Americană le-a oferit producătorilor filmului imagini făcute deja publice din timpul misiunilor pe Lună şi le-a permis să folosească logo-ul pe costumele spaţiale ale actorilor, dar a subliniat că nu are nicio implicare oficială în film.

"Am avut întotdeauna impresia că este o ficţiune. După ce am aflat despre el, script-ul a fost rescris, iar proiectul final nu este ceea ce ne gândeam noi - are puţin din strategia folosită de Blair Witch Project", a declarat şi Bert Ulrich, reprezentant NASA.

Vizionați filmul și ”gândiți-l”! Astfel o să aveți propria opinie… Laughing

Niciun comentariu: