duminică, 20 noiembrie 2011

Vă recomand filmul The Help (2011)!

CaptureNu sunt critic de film, dar cinefil, da! Din această perspectivă vă recomand filmul The Help.

Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un bestseller lansat în 2009 şi lăudat de critici, care a rămas în Topul “New York Times” al celor mai vândute cărţi timp de 103 săptămâni. De pe net am aflat că romanul este în curs de publicare şi la noi, la Editura Univers şi va apărea pe piaţă, cel mai probabil, la finalul lunii noiembrie.

Scurtă descriere:

”În anul 1962, segregația rasială atinsese apogeul în Mississippi și încă nu luase avânt mișcarea pentru promovarea drepturilor civile ale populației de culoare. O tânără alba în vârstă de 22 de ani pe nume Eugenia "Skeeter" Phelan, abia întoarsă acasă după absolvirea colegiului, se opune dorinței mamei de a-și căuta un soț și își propune să devină scriitoare, în mintea ei născându-se ideea de a scrie despre servitoarele afro-americane angajate în casele unor familii bogate de albi. Prima persoana de culoare care are curajul de a-și deschide inima în fața Eugeniei este Aibileen Clark, menajera și bona familiei celei mai bune prietene a tinerei, care suferă de pe urma pierderii singurului ei fiu. Deși Aibileen este condamnata inițial de către comunitatea afro-americana pentru implicarea în acest proiect literar secret și pentru pretenția cu Skeeter, iar Eugenia cade la rândul ei în dizgrația comunității de albi pentru îndrăzneala de a sfida prejudecățile rasiale și de a zgudui din temelii orânduirea socială, din ce în ce mai multe femei de culoare i se confesează scriitoarei aspirante cu privire la abuzurile și relele tratamente la care sunt supuse, una dintre ele fiind Minny Jackson, care gătește excepțional, dar are o limba ascuțită ce îi creează probleme în relațiile cu angajatorii și este veșnic în căutarea unui loc de muncă stabil…”

3 comentarii:

Cristian spunea...

super interesant si super bine facut, e un film de exceptie

Paullie spunea...

super dragut, e un film plin de emotie

Unknown spunea...

Multumesc lui Paullie si lui Cristian pentru comentarii! Sunt bucuros ca mai sunt oameni care apreciaza un film bun si... mai fac efortul sa spuna si altora! :-)