marți, 23 august 2011

Schimbare de direcție: vorbind de LEAN MANUFACTURING… ca exercițiu de ”dicție”

AVERTISMENT! Dacă titlul nu vă spune nimic interesant, probabil că nici nu este, așa că nu merită efortul lecturării!Lean manufacturing history

LeanchartReducerea costurilor într-o organizație (fabrică, atelier, chiar  și în casa ta!) se poate face prin mai multe mijloace, dar pentru a putea aplica cu succes principiile Lean trebuie să fie create o serie de premise care să asigure succesul schimbărilor necesare. Prima mutare, de o mare importanță, constă în aplicarea unor instrumente preliminare care să creeze baza pentru îmbunătăţirea continuă a performanţelor proceselor interne. Aceste instrumente au nume „pompoase" - Management vizual, Andon, 5S(6S), Poka Yoke, Kaizen, dar în sine constau în acţiuni simple, care aplicate metodic, cu perseverență și (un lucru extrem de important) prin implicarea întregului personal duc la succes.

Management vizual înseamnă "abilitatea de a înţelege starea unei zone de producţie în 5 minute sau mai puţin, printr-o simplă observare, fără a utiliza computerul şi fără a vorbi cu cineva."

Prin management vizual se realizează semnalizarea atingerii condiţiilor care pot determina producerea unei situaţii anormale, astfel încât să fie posibilă aplicarea unei acţiuni corective.

Exemple de situaţii anormale: un operator ce nu aplică instrucţiunile de lucru, o fişă de urmărire găsită pe jos, produse nelivrate la timp la postul din aval, un container aflat într-un spaţiu neidentificat, lipsă de curăţenie, prea multe stocuri la un post de lucru, un operator ce sortează piese înainte de prelucrare sau care aşteaptă, etc.

O metodă semnificativă în acest domeniu este cunoscută sub numele „Andon". Denumirea vine din Japonia, unde Andon desemna un semnal de semnalizare la distanţă. În prezent, prin Andon se înţelege un dispozitiv electronic, audio şi/sau vizual, care semnalizează, de exemplu, modul de funcţionare a unui echipament. Cele mai uzuale dispozitive Andon au trei zone colorate (roşu, verde şi galben) - iar codul culorilor este similar celui utilizat la semafoare. Verde înseamnă că totul funcţionează normal, galben (la care se adaugă de obicei şi un semnal sonor intermitent) semnifică faptul că există o problemă care necesită o atenţie specială - schimbarea producţiei sau mentenanţa planificată, iar roşu indică o situaţie anormală / o avarie. Ca urmare, Andon este un instrument specific managementului vizual, care constă în amplasarea de indicatoare luminoase şi sonore pentru a indica starea de funcţionare a procesului.

Exemple de sisteme utilizate pentru management vizual: panouri de înregistrare a producţiei realizate, faţă de producţia planificată; demarcarea clară a locurilor unde este permisă staţionarea stocurilor interoperaţionale; indicatoare ale posturilor de lucru, ale punctelor de livrare şi de stocare a produselor; fotografii / desene şi informaţii pentru identificarea produselor finite; planuri de mentenanţă; indicatori de performanţă şi indicatori de calitate; instrucţiuni de lucru, lumini intermitente de culoare roşie, galbenă sau verde, semnale acustice de avertizare, zgomotul funcţionării unui echipament, etc.

Pentru a fi eficace, în zonele în care se aplică managementul vizual, procesele trebuie să fie clar identificate şi controlate. Un instrument util pentru organizarea locurilor de muncă este 5S (6S). Dar despre acest instrument voi vorbi în altă postare! Wave

3 comentarii:

waven spunea...

Green belt sau black belt? :)

Unknown spunea...

Ha, ha, ha! Iata ca sunt oameni care chiar pricep asa ceva! Ura! Raspuns: GB!

waven spunea...

Felicitări! Aștept povestea 5S-ului (despre care bănuiesc c-o să fie tare funny) dar mai ales cea despre Kai-zen.