joi, 14 iulie 2011

Ce presupune cartarea?!

logo_LDIR_orizontalMai mulți prieteni m-au întrebat în ce constă cartarea!
Cartarea presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Tot pe baza acestei hărţi va fi solicitat sprijinul concret al autorităţilor, companiilor private şi al publicului.

Procesul de cartare se desfășoară astfel:

1. intri pe site-ul www.letsdoitromania.ro și îți creezi un cont aici.

2. după ce te loghezi, vei avea acces la harta României, împărțită în zone de cartare. De aici îți vei putea alege zone de cartare din județul preferat și ti le vei putea aloca prin intermediul aplicației web.

3. după alocarea unei zone, vei primi un pachet de cartare, care conține:

    · harți ale zonei (în detaliu și în context), detalii despre localizare, puncte de reper, elemente naturale și de infrastructură care străbat zona (râuri, lacuri, păduri, drumuri, localități apropiate samd).

    · manualul de cartare (în care sunt menționare instrucțiuni detaliate legate de desfășurarea și abordarea cartării).

4. mergi pe teren și identifici mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, vei completa o fișă de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curățenie: ce tipuri de deșeuri se afla în compoziția mormanului, în ce volum, daca exista elemente de dificultate în acces sau transportul deșeurilor, precum și descrierea cât mai completă a punctelor de reper și a modului în care se face accesul.

5. introduci datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fișa de morman.

Pentru întrebări legate de cartare, puteţi scrie la cartare@letsdoitromania.ro.

Downloadeaza Manual Cartare 2011!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interesant, nu?Big Grin 
Sâmbătă, 16.07.2011, la ora 9.00 ne vedem în fața primăriei din Cornu să plecăm în cea de a doua zi de cartare!

Niciun comentariu: