marți, 8 iunie 2010

ORDONANTA DE URGENTA OUG Nr. 24/2010

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicata, Guvernul României adopta prezenta ordonanța de urgenta.image

Art. 1. – In urma rapoartelor primite de la Serviciul Roman de Informații s-a constatat ca  cei aproape 6 milioane de pensionari din Romania dețin (fara a fi trecute in declarațiile de avere) cantitati mari de metale prețioase (aur,argint),pietre prețioase,etc ,si  se sustrag  de 20 de ani de la contribuția lor in domeniul energiei (gaze,etc) aducând grave prejudicii  bugetului de stat.S-a estimat  ca aceste averi nedeclarate  ale pensionarilor reprezintă cam 80% din economia subterana, producând statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro

Art 2 - Ordonanța Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor  potrivit Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor  potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a  pensiilor, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificări prin Legea nr. 177/2008, cu modificările si completările ulterioare, se va aplica astfel :
Începând cu data de 1 iunie 2010,toți pensionarii din Romania vor avea obligativitatea sa depună pana la data de 30 iunie 2010 declarațiile de avere,pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art 1 , după cum urmează :

- Aurul din gura
- Argintul din par
- Pietrele de de la rinichi
- Plumbul din picioare
- Fierul din încheieturi
- Zaharul din sânge
- Gazele emanate pe ascuns,intrucat s-a constat ca pensionarii au un uriaș potențial energetic , neutilizat pana acum,si reprezintă o soluție ideala pentru reducerea importului de gaze din Rusia,aducând mari economii la bugetul tarii.
La gaze se vor aplica accize in cuantum de 2,5 euro/mc de producție, estimata de către specialiștii Guvernului pe baza de teste si masuratori individuale foarte exacte.

Text primit de la A.Udrea!

Un comentariu:

Anonim spunea...

este tare