miercuri, 12 martie 2008

Elena Doi, ambitioasa lu' tata

Un roi de filmulete, taiate in spiritul funny-dancing-animal-video, se zbenguie pe net. In ele se produce la microfon Elena, fata mai mica a presedintelui Basescu, aleasa recent numarul doi in organizatia tinerilor pedelisti. "Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri", zice duduia. E prima piesa de rezistenta a colectiei de prostioare filmate, cea care stabileste clasa, genul si increngatura acestei drosophile timpurii. Urmeaza "pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine", enunt ce fixeaza, pentru urmatorii zece ani, regula mistoului colectiv. In fine, proba prin adunare a dezastrului retoric vine doua zile mai tirziu, cind, in fata studentilor PD-L, Elena se bilbiie in cascada si se impleticeste intr-un discurs scris de altcineva, ca un scolar intr-o materie pe care o uraste.

Fara discutie, gramatica are zilele ei proaste. S-o tratezi insa cu fitness, clubbing sau silicon e curata sinucidere. Chiar cind tati, regele monologului liber, puncteaza stralucit la pactul pentru educatie, de pe buzele cu tatuaj permanent ale vice-delfinei isi ia zborul un stol antologic de porumbei. Frazele au cearcane desenate la Turabo Cafe si se izbesc in ridicol ca musca in geam. Dezacordul predicatului cu subiectul e mai vizibil ca dezacordul tatalui cu fiica. Politica e mai inselatoare ca genele false, presa mai abraziva ca peelingul. Iar fotomodelul Elena s-a prezentat la baia de multime cu lexicul neepilat. De aici, destinul ei public a intrat in galeria micilor creatori de momente si schite, undeva intre Miss Goe si domnisoara Nicusor.

Dar cum a fost posibila o asemenea catastrofa de imagine sub ochii celui mai inzestrat animal politic din fauna ultimilor ani? Cum a permis presedintele Basescu sa-si lase copilul tirit intr-un scrutin nord-coreean, in care organizatia de tineret mai avea putin si-i desena portretul din detasamente de pionieri? Cum a ingaduit despotul intern al partidului, in fata caruia au incremenit, la fuziune, fluturi, boci si stolojani, o asa de periculoasa linguseala a cadrelor? Cum a riscat acest tata politic blazonul nou-nascutului PD-L cind o stia pe fie-sa absorbita de modelling si de masina lui Andrei Hrebenciuc?

Sa fie impulsul dinastic al matelotului alfa? Nici vorba: brandul si cromozomii sefului se raspindesc mai bine prin diviziunea celulara a subordonatilor-pres. Sa fie zelul si slugarnicia bocilor? Aiurea! Fara clipirea aprobatoare a pleoapei atotputernice nu respira nimeni din oxigenul partidului.

Ramin atunci capriciul Elenei si plinsul ei incarcat de repros, caci padre a uitat, in mod nepermis, de potentialul casei. Ca investitor istoric in femeile PD, el si-a creat buhul unui constructor de cariere. Si, pina sa se stabileasca ideologic la Nuti Cocos, a mai impins un timp la Anca Boagiu si Cristina Pirvulescu - nume mici pentru politica, dar pierderi mari pentru hidrotehnica si comert. Asa ca naprasnicul lup de mare nu s-a putut opune. Fiica lui merita o tura cu patentul. Si a lasat-o. Raportul politic copile/pupile a ajuns, cu toate astea, abia unu la trei. Un 25% pentru fetele familiei e umanizant si poate aduce, in particular, succesuri. Dar, in general, va aduce foarte mari problemuri

Nu am merite în aceste cuvinte - ele au fost luate de pe un site! - dar îmi plac la nebunie! Ezact aşa este şi părerea mele!!

2 comentarii:

Sa.Ai.O.Nara spunea...

D.U.amneeeeee (fereste)! Nu e de ea! Clar! Daca are emotii e mancata de vie! In astfel de 'meserie' trebuie sa nu arati ca ai emotii sau sentimente :))! Nasol pentru ea! Sa se faca fotomodel (ca din fericire/pacate Natura a ajutat-o)!

Unknown spunea...

Asta e un exemplu bun pentru "daca taceai, fotomodel ramaneai"! Acum a picat de...