duminică, 29 iunie 2008

Teambuilding

"Dacă faci planuri pentru anul următor, plantează orez.
Dacă faci planuri pentru deceniul următor, planteaza copaci.
Dacă faci planuri pentru secolul urmator, atunci educă oamenii
." Proverb chinez

Majoritatea gulerelor albe (poate și a gulerelor albastre) înțeleg și recunosc importanța și forța unei echipe, iar o mică parte dintre ei chiar depun eforturi pentru a face echipele din care fac parte să funcționeze. Din nefericire, cei mai mulți sunt cei care nu prețuiesc lucrul în echipă în favoarea unor aparente câștiguri personale.
În spiritul proverbului de mai sus se poate spune că pe termen lung singurul avantaj competitiv absolut al oricărei organizații este dat de lucrul în echipă!
Făcând referire la un slogan al marii echipe europene - Unitate prin diversitate! - într-o echipă fiecare este bun; stă în diversitatea noastră să găsim acel bun și a-l folosi în succesul tuturor. Să gasim acel bun? Dar dacă, individual vorbind, nu putem găsi acel bun!?... Aici intervine măiestria gulerului alb al echipei! El nu are membrii ai echipei care nu sunt buni, ci are membrii care încă nu și-au găsit acel bun... măiestria constă în a creea un mediu în care bun-ul din fiecare individ să iasă la iveală!
Ca să ai o echipă trebuie s-o construiești sau s-o reconstruiești. Tot acest efort poartă numele de teambuilding!
În mintea mea - de parcă aș avea! - să faci teambuilding înseamnă să gasești echilibrul între învățare, transformare și distracție.
Dragi cititori ai blogului, această bla, bla, bla de mai sus a fost scrisă pentru a face posibilă și logică postarea unor fotografii de la teambuilding-ul (partea cu dixtracția!) al celei mai bune echipe din marea echipă Cameron Romania, AL!!!
DSC05859 DSC05866
DSC05867 DSC05857
DSC05869 DSC05870 DSC05873
Să auzim numai de bine!

Niciun comentariu: