marți, 22 ianuarie 2008

Individul şi Comunitatea

devil Când îşi pierzi încrederea cui te plângi? Pe cine dai vina? Pe tine ca individ sau pe comunitate?
Încrederea se pierde din cauza evoulţiei individului sau a comunităţii? (dacă asta ar fi cauza!)
E mai importantă încrederea în individ sau în comunitate?
Când individul evoluează în cadrul unei comunităţi - de idei să zicem! - ce ar trebui să facă în cazul în care ideile lui nu se mai pliază pe ideile comunităţii? Să plece pe calea lui sau să lupte pentru a convinge comunitatea să-şi schimbe ideile? Dacă ar alege a doua variantă şi nu reuşeşte, asta ar însemna că nu e capabil?
Dacă comunitatea ar fi un proces, individul ce ar fi pentru acest proces: output sau input?

DUAMNEEE (vorba copilului!) ce-mi trece prin minteee! Săriţi că deliberez... sau delirez... e, nu contează!
Pace ţie cetitorule!

2 comentarii:

Sa.Ai.O.Nara spunea...

"Moaaaaaaa"! Am ajuns sa fiu citata! "Moaaaaaaaaaaaa"! :) Ce onoare pe capul meu! Ptiu ..ptiu! Apropo... comunitatea a fost formata de indivizi, dar indivizii nu erau o comunitate :)) Aberam si noi :D

Anonim spunea...

comunitatea-proces. individul - input sau output? cred ca in cea mai simpla forma, ca sa existe proces, ai nevoie de input. daca e comunitate, ai nevoie de "individual" sa o formeze, deci individul este input pentru comunitate. apoi vine partea complicata. procesul e bun/folositor/constructiv - ai output bun - un individ mai bun in domeniul in care este "dezvoltat procesul" si procesul se dezvolta cu ajutorul si prin ei, continuind sa existe. sunt si input-uri care nu se pliaza pe "domeniu", asa ca se vor exclude/vor fi excluse ca output-uri esec/deseu. daca procesul nu e bun (bine format) chair daca ar putea fi constructiv / folositor, ar putea avea noroc de input-uri bune care sa-l imbunatateasca si sa-l transforme in ce ar trebui sa fie. daca nu are noroc, ajungem la varianta trei (si promit ca e ultima pe care o "comentez") proces rau/nefolositor/distructiv in care input-urile nu prea bune pt un proces normal isi gasesc bine locul aici si il dezvolta si devin output-uri folositoare pt dezvoltarea acestui proces nefolositor "in general" aici nu isi gasesc locul input-urile din prima categorie si se vor exclude singure (in caz ca au facut greseala sa participe la proces). eu cred ca probabilitatea ca un proces rau se se transforme in unul bun in ziua de azi este ff mic si ai nevoie de o infuzie de input-uri bune fff mare (cateodata riscul e prea mare sa pierdem input-urile bune si ne gandim: merita?)
Asa ca: individul sau comunitatea? individul si comunitatea, este "un proces" interactiv, bilateral. dar cum exista multe comunitati, depinde de noi in care vrem sa ne dezvoltam. si gata, ca nu ma recunosc. cred ca mi-e dor sa vorbesc in romana si mi-e dor sa vorbesc si chestii 1 pic ami "altfel". Tu ma intelegi, Satra', nu-i asa? Uraturi de bine!